org.nr 988 756 237 og mottaker av Grasrotandel fra Norsk Tipping

Ros/Ris og ønsker sendes til post@trondheimquiltelag.no

8. november 2016

Referat fra medlemsmøte i TQL 2. november.

Referat fra medlemsmøte i Trondheim Quiltelag
onsdag 2. november 2016
i kantina på Siemens, Bratsbergvegen 5, Trondheim

Kirsti Evjen ønsket velkommen. Det møtte 69 medlemmer og 7 gjester.

Sydamens hjørne
Dagny Skrødahl og Ruth Krangsås demonstrerte liten og stor curver-linjal. Dette var en oppfølging fra forrige møte, og mange hadde i mellomtiden forsøkt seg hjemme. Teknikken gir mange muligheter.


Foredrag ved Grete Gulliksen Moe
Hun fortalte om sin virksomhet. Siden 1988 har hun gitt ut 19 bøker, og en ny kommer i januar. Hun viste mange flotte bilder og hadde noen modeller med seg. Hun liker godt å lage bruksgjenstander (f.eks puter), og gav mange gode tips på gjenbruk av stoff (f.eks skjorter). Hun fremsnakket saueskinn fra Gotland, gjerne i kombinasjon med lin.Inger Marie Ekkerhaugen fortalte om foredrag og kurs i Quiltegåren, se deres facebook-side for mer informasjon. Oppstart for retrogruppe er planlagt til 15.11.

Vis og fortell
Månedens tema var Watercolor og Bargello-teknikk. Det ble vist frem flere flotte produkter av ulik størrelse og form.
Etterpå viste mange medlemmer frem sine produkter med forskjellige teknikker. De hadde ligget fremme siden starten av møtet, slik at alle kunne se på de på forhånd. Det var inspirerende å se så mange ulike og flotte produkter.


Vi takker kakebakerne Beate, Elin, Ida, Jorunn og Laila for gode kaker og takker Ida og Brit for hyggelig vertskap på møtet. To butikker hadde stort utvalg av flotte produkter, noe mange medlemmer viste de satte pris på.


Eva Østerås/Referent.     

Ingen kommentarer: