org.nr 988 756 237 og mottaker av Grasrotandel fra Norsk Tipping

Ros/Ris og ønsker sendes til post@trondheimquiltelag.no

4. mai 2017

Referat fra møte i Trondheim Quiltelag
onsdag 3. mai 2017
kl. 18:30 - 21:30 i Siemens-kantina, Bratsbergvegen 5


Leder Elin Gjølme Haugen ønsket alle velkommen. Det møtte 89
personer, herav 6 nye medlemmer og 5 gjester som ble ønsket spesielt velkommen.

Kveldens foredragsholder var Bente Vold Klausen.
Hun fortalte om sitt arbeid med tekstiler, og hun har også vært redaktør av Quiltemagasinet i 19 år før hun sluttet nå i vinter.
Hun viste hvordan hun laget sjablonger av tapet som kjøpes på rull i malerforretning. Hun klipper ut mønster i papiret. Stoffene hun syr av, farger hun selv. Hun bruker bomullsstoffer som ikke er preparert. Lerret må kokes før bruk. Farging av stoff gjøres med Proseon MX reaktive farger, farger som tilsettes kjemikalier.
Et alternativ er å påføre tekstilmaling (Schjerning Textil Color). Hun påfører maling via rull som hun først klipper mønster i med saks. Fargen fikseres på stoffet med varme (strykjern). Noen ganger bleker hun stoffer, enten med blekepasta eller med klorin som sprayes på. 

Etter demonstrasjonen hold hun foredrag om sitt liv som tekstilkunstner og kunsthåndtverker. Hun har hentet inspirasjon fra mange kilder, bl.a fra Iran og fra et opphold i India, fra helleristninger og bruk av kaleidoskop. Hun fortalte om sine kreative prosesser og hvordan hun utvikler ideer. Hun gav mange gode råd og tips. Valg av form er også viktig for resultatet. Noen ganger har hun eksperimentert med fotografi som forenkles. Quiltingen gjøres til slutt som prikken over i-en.
Bente Vold Klausen viser teknikker hun bruker.

Elin informerte om sommeravslutningen onsdag 7. Juni. Den vil bli arrangert i Siemenskantina med tapas, medbragt drikke og underholdning. VI trenger påmelding, og det vil bli utsendt mail med invitasjon og mer informasjon.


Kurskomiteen v/Ann-Mari Duffy informerte om følgende planer fremover:
Sytreff i Siemenskantina:
Onsdag 24. mai fra kl 18:00 – 22:00.
Onsdag 20. September
Fredag og lørdag 27. og 28. oktober
Kurs:
Lørdag og søndag 11. og 12. November. Kursholdere vil bli Helle Løvenskiold, Nina Strandplads og Marianne Nybølet.  Påmelding vil skje via Trondheim Quiltelags facebookside. Ann-Mari viste hvordan man melder seg på et arrangement.

Elin sa at hvis noen hadde lyst og anledning til å representere TQL i borgertoget 
17. mai, så ville hun bli kontaktet for nærmere avtale.

Kveldens ”Vis og fortell” ble variert – svært mange fine produkter ble fremlagt og vist. Månedens tema var ”sjablonger og trykk”, og flere flotte produkter ble vist.Hanne Kristine Ludvigsen viste frem og fortalte om kjolemodeller som hun har holdt kurs med.Etterpå ble det vist tepper, vesker og broderi som var laget i forbindelse med "Kreative dager med Quiltegården" på Røros siste helg. 

Quiltegården hadde butikk med godt utvalg av stoffer. Møtet ble som vanlig avsluttet med åresalg og trekning av gevinster. Gevinstene var levert av Quiltegården, samt noen stoffgaver som TQL har fått tidligere.
Elin takket alle bidragsytere for en trivelig og inspirerende kveld.

Referent, Eva Østerås (sekretær)

Ingen kommentarer: