org.nr 988 756 237 og mottaker av Grasrotandel fra Norsk Tipping

Ros/Ris og ønsker sendes til post@trondheimquiltelag.no

27. september 2017

Quiltekurs i Trondheim Quiltelag 11. og 12. november 2017
Generelt for alle kursene:
Alle kursene arrangeres i Siemenskantina, Bratsbergvegen 5, og de starter kl 10:00 både lørdag og søndag, med varighet ca til kl 17:00. Det beregnes en halv times lunsj.
Alle som ønsker å delta, må melde seg på i forkant. 
Medlemmene i TQL vil få en mail med påmeldingsskjema, og det vil også vises i appen Gnist. Vil du delta, fyller du ut påmeldingsskjema som du sender inn.
De som ikke er medlemmer, sender mail til kasserer@trondheimquiltelag.no, og vil da bli kontaktet av kasserer med faktura. Kursene koster kr 750 kr pr dag for ikke-medlemmer, og kr 600 for medlemmene. Stjernekurset koster kr 1100 for begge dagene (1250 for ikke medlemmer).  

De som melder seg på, vil få tilsendt en faktura med KID-nummer, som benyttes til å forhåndsbetale kurset. Betalingsfrist er 29. oktober. 
Både Quiltegården og Abbys tekstiler stiller med butikk begge kursdager.


KURS MED NINA STRANDSPLADS: STJERNER I BUE
Nina Strandsplads kjører stjernekurs som går over to dager - både lørdag og søndag (13 t) .

Vi tryller frem buer i stjernene, med bare rette sømmer ! Ikke noen knappenåler eller buer som skal passe sammen, men rette sømmer og mye moro.  Hele arbeidet skjæres og sys, før vi helt til slutt tar noen magiske grep, og brått har vi buer.

Kurset passer for alle.  Greit om du har brukt skjæreutstyr tidligere, men rent sømteknisk kan alle delta.  Synes du det blir litt i overkant å sy teppet, så har jeg også mønster på en løper.  Samme mønster, samme teknikk, bare litt mindre å gjøre.


KURS MED MARIANNE ENGESET NYBØLET: KURS I FRIHÅNDSQUILTING.
LØRDAG: FRIHÅNDSQUILTING FOR NYBEGYNNERE

Du har kanskje ferdige topper hjemme som ligger og venter på å bli quiltet?
Frihåndsquilting er både morsomt og fint å kunne, men du trenger kanskje noen tips og ideer på hvordan du kan gjøre det?
Du trenger nemlig ikke en long arm maskin for å kunne gjøre noe spennende med toppen som ligger der. På lørdagskurset vil du  lære enkle og anvendelige design som kan brukes på de aller fleste quiltetopper. Vi kommer til å snakke litt om typer vatt , og litt om trådvalg.
Dere vil få utdelt et kompendium.
Kurset krever ingen forkunnskap, men for å kunne frihåndsquilte på din hjemmesymaskin, så må du kunne senke undertransportøren og du må vite hvordan du gjør det. Du må også ha en egen frihåndsquiltefot montert på symaskinen din.
Formålet med kurset er å øke innterressen for frihåndsquilting, og gjøre deg mer komfortabel og trygg på at du selv kan fullføre arbeidene dine.SØNDAG: FRIHÅNDSQUILTING FOR VIDEREKOMNE
Kurset er beregnet på deg som har prøvd deg på frihåndsquilting, men som ønsker å ta quiltingen videre til et nytt nivå.Kanskje det er en stund siden du brukte hjemmesymaskinen din til å quilte med, eller du ønsker å lære noen nye design.

På dette kurset lærer du noen spennende design som kan brukes på de fleste topper.
Vi beveger oss innom moderne og tradisjonell quilting. Vi vil også så vidt være innom quilting med linjaler, og gå igjennom merkepenner og hvordan de brukes. 
Formålet med kurset er at du skal oppdage at det er uendelig med spennende,morsomme muligheter når det gjelder frihåndsquilting, og at du skal bli trygg nok til å slippe deg løs. det er bare fantasien som stopper oss.LØRDAGSKURS MED HELLE LØVENSKIOLD: 
LEK MED FORSVINNENDE BLOKKER

Blokker som starter som én blokk, kuttes i mindre biter for så å bli sydd sammen til en helt annen blokk er i vinden som aldri før. Her tar vi for oss så mange muligheter som mulig og syr til hjertets lyst. Jeg har sydd opp til flere modeller og har moret meg kontinuerlig. Sømmen er uproblematisk, resultatet overraskende og imponerende. Ser vanskelig ut ... er enkelt å få til. Vi skal leke oss. Om du starter med en 4er-lapp, enkel 9er-lapp, dobbel 9er- lapp, 16-lapp, timeglass, vindmølle eller noe annet så blir resultatet flott. Med stoff og linjal må du være forberedt på imponere og glede deg selv. Kurset er for alle.SØNDAGSKURS MED HELLE LØVENSKIOLD: 
RUNDT OG RUNDT GÅR DET

Her kan du bruke resteremser av forskjellige stoff eller bare remser som du kutter av dine stoffbiter eller du kan bruke en Jelly Roll med 2 1⁄2 tommers brede remser. Vi syr sammen ... vi syr litt mer sammen ... vi syr rundt i ring ... og så kutter vi ... og så sprette vi litt ... og så stryker vi kanskje litt ... og så syr vi litt ... og så stryker vi litt ... Ja dere forstår sikkert hva jeg mener. Kjempegøy, smart sydd og KJEMPEFINT resultat. Kom å lek for her blir det moro og uventede resultater. Kurset er for alle. 
Ingen kommentarer: