org.nr 988 756 237 og mottaker av Grasrotandel fra Norsk Tipping

Ros/Ris og ønsker sendes til post@trondheimquiltelag.no

5. april 2018

Referat fra medlemsmøte i Trondheim Quiltelag 4. april 2018

Referat fra medlemsmøte i Trondheim Quiltelag
onsdag 4. april 2018
i Siemens-kantina, Bratsbergvegen 5.


Leder Elin Gjølme Haugen ønsket velkommen. Det møtte 115 personer, derav 19 gjester. En studentgruppe ”Sutura” (som betyr søm) var også invitert, og Maja Mikkelsen takket for invitasjonen og ville gjerne at de skulle få komme tilbake til høsten. Elin refererte litt fra årsmøtet i Norsk Quilteforbund (NQF) på Sundvolden i mars, hvor det var utstillinger, kurs og butikker i tillegg til selv årsmøtet. Hun forklarte at selv om man er medlem av TQL, er man ikke automatisk medlem av NQF. De har individuelt medlemskap med egen kontingent,
se 
www.nqf.no

En rekke bøker og blader ble lagt ut og de som ville, kunne ta med seg gratis. Wenche Ulvan hadde gitt det meste av dette, og vi takker så mye.

Kveldens tema var redesign. 
Tordis Borgan Suleng fra bedriften ”Maurtua” www.mtua.no  viste og fortalte om sitt arbeid med å gi nytt liv til brukte tekstiler. De baserer sin virksomhet på gjenbruk av skjortestoffer og andre tekstiler. Hun viste en imponerende kreativitet i gjenbruk av skjorter; Først klippes sømmer og krave vekk. Så brukes knappestolpen til f.eks bakstykket på en pute eller til håndtak på et handlenett. Lommer blir lommer i en veske, mansjetter blir klaffer eller håndtak på vesker eller toalettmapper. Merkelapper blir til pynt.  Hun ivaretok ”sydamens hjørne” ved å vise teknikk med strimmelblokker og papirsøm på telefonkatalogpapir. Papiret kutter de i f.eks kvadrater på 6,5”. Disse blokkene kan brukes videre til mye forskjellig. Hun brukte også gamle broderier i noen produkter. Tordis fortalte at hun hadde fått mange tips ved å se på bloggen til Bonnie Hunter; http://quiltville.blogspot.com Hun sa også at man kan finne mye flott ved å gå inn på Pinterest https://no.pinterest.com   
og søke på ”Stringquilt”.
Tema for show & tell var ”Redesign”. De som viste frem et produkt innen månedens tema, fikk en åre. Det ble vist mange flotte produkter. Det var stor variasjon og mye fint å se.


Elin informerte om aktivitetsplanen fremover. 
Sommerfesten blir onsdag 6. juni på Lian restaurant. Man kan ta trikken opp, vi starter kl 18:00 med sommerdrikke og snacks i lavvoen. Så blir det buffet med masse god sommermat, og kanskje noe underholdning.

Det blir kurshelg 10. – 11. november 2018. Merete Ellingsen kommer med tema quilting med linjaler. Det vil bli tilbud om å sy lommebok og veske med kork, og det jobbes med avtale med en tredje kursholder, hvor det gis rom for håndsøm.


Siw Brøseth fortalte at hun har booket hele Røros Hotell siste helg i april i 2019 for Kreative dager. Det er mulig å reservere plass ved å sende mail til siw@quiltegaarden.com

Som vanlig var det åresalg og kaffe/te med kaker og frukt. Abby og Siw hadde butikkene sine, i tillegg til Maurtua denne gangen .Elin avsluttet møtet med å takke alle bidragsytere for innsatsen og oppmøtet.


Eva Østerås (sekretær)
Trondheim, 5.april  2018

Ingen kommentarer: