org.nr 988 756 237 og mottaker av Grasrotandel fra Norsk Tipping

Ros/Ris og ønsker sendes til post@trondheimquiltelag.no

4. april 2019

Referat fra medlemsmøtet TQL 03.04.2019

Referat fra medlemsmøte i Trondheim Quiltelag
onsdag 3. april 2019
kl 18:30 - 21:30 i Siemens-kantina, Bratsbergvegen 5

Eva Østerås ønsket velkommen til aprilmøtet i TQL og introduserte foredrag og workshop. 
Det var 99 medlemmer tilstede og 2 gjester.

Vår hovedgjest var denne gangen tekstilkunstner Nina Lise Moen / Mrs Moen. Hun fortalte om hva som inspirerte henne til å begynne å quilte og fortalte sterke historier om bildene sine.Mrs Moen hadde ordnet materialpakker til workshop, et bilde kalt Blomstereng og mange damer storkoste seg og tok utfordringen. Det vil bli mange flotte bilder etter hvert.  Mrs Moen har laget kursmateriale for deltakerne med quilteforslag til blomstereng på  http://mrsmoen.com 
se til høyre; Quilting av blomstereng.
I tillegg ligger det link til demonstrasjonsvideoen på youtube der.
Materiellet vil være tilgjengelig for deltakerne til midten av mai. «Gi bort kroken» har også denne gang bidratt med at utstyr, bøker og stoff har fått nye eiere.

Tema for show & tell var ”vårens quilter”. Og flotte produkter ble vist frem. 
Mye flott med vanlig show & tell også. Og flere tepper blir levert til Teppeaksjonen, fortalte Anita Skjellanger. 
Eva Østerås fortalte om aktivitetsplaner planer fremover. Maimøtet blir onsdag 8. mai med Lekaquilt. Sommeravslutningen 5. juni blir på Ringve, hvor også ferdige UFOer kan fremvises (de er registrert på forhånd). 
Det er avtalt besøk av quiltere som Kirsti Hovland (sept) og Ann Kanstad (AnnAKa) (okt), så her er det mye å glede seg til. 
Helgen 9. og 10. november blir det kurshelg på Lade med kjente, dyktige kursholdere som Ellen Borge (håndsøm), Nina Strandsplads og Mali Storli Engedal. Vi jobber med avtaler om kursinnholdet. 
TQL skal også i november ha et møte med 4 workshoper, og hvis noen har ønsker eller forslag til innhold, setter styret stor pris på å få tips. Mail kan sendes til post@trondheimquiltelag.no

Kvelden ble avsluttet med åresalg. Gevinstene ble levert av Quiltegården +  tre flotte kyllinger levert av et medlem som ville være anonym.


Vi takker Rita Aune, Elisabeth Hasselberg, Ragnhild Rambraut, Wenche Elita Øverland, Marit Sjøbakk for gode kaker.

Vi takker Bodil Skorstad og Ragnhild Aukan for at de var hyggelige verter som møtte alle med flotte smil. Bodil hadde med en nydelig grå og natur blomstret løper og 2 skjønne grå høner som pyntet opp velkomstbordet.

Hanne-Kristine Ludvigsen

Trondheim 3. april 2019

Ingen kommentarer: