org.nr 988 756 237 og mottaker av Grasrotandel fra Norsk Tipping

Ros/Ris og ønsker sendes til post@trondheimquiltelag.no

16. september 2020

Referat fra Medlemsmøte i Trondheim Quiltelag Onsdag 2.9.20

Referat fra medlemsmøte i Trondheim Quiltelag onsdag 2. september 2020  

avholdt i Kantinen i Ranheimsvegen 9. 

Hanne-Kristine Ludvigsen og Kirsti Hatlem var verter for kvelden og møtte alle medlemmene ved ankomst ved inngangen med påmeldingsliste, håndsprit og stoffprøver i gavepakke fra QuilteHilde.

Leder Eva Østerås ønsket alle velkommen til hele 75 medlemmer og 4 gjester. (Det var 90 påmeldte). Det var godt å se at så mange hadde mulighet og turde å komme. Styret har jobbet godt med smitteverns- rutiner og fikk positiv tilbakemelding fra de fremmøtte.

Kveldens gjest var Hilde Skjevdal, bedre kjent som QuilteHilde. 

Foredraget "Quilteinspirasjon" var virkelig det! Hun hadde med seg en fantastisk mengde quiltetepper i alle størrelser, fra mugrugs og koppunderlag til store sengetepper.  Hun hadde også med et fantastisk utvalg av stoffbiter på 30, 50 og 120 cm. Fremlegget hennes gikk utrolig fort og vi fikk gode historier til mange av teppene. Hilde er opptatt av at "vi tar det vi har" og "syr det vi vil og litt til".
Sydamens hjørne ble holdt av May Kristensen og Marthe Selbo. De viste teknikk med sirkler og hadde med flotte modeller, både løpere og puter.


Elin Gjølme Haugen fortalte om planer som jubileumskomiteen har for 30-årsjubileet i TQL i 2021. Hun oppfordret alle til å delta i quiltekonkurransen, som også er informert om på bloggen.  

Det ble ikke åresalg i kveld, men salg av lynlodd i stedet, for å redusere smittekilde. Lynlodd ble en suksess og mange damer kjøpte lodd og mange vant. Gevinstene ble levert fra Abbys.

Kveldens show & tell tema var "frukt og bær". Det ble vist noen flotte, men få arbeider.

 Ellen Kathrine Skarbøvik var så sporty å vise frem sitt Hexagon prosjekt da ingen hadde noe å vise frem på den åpne show & tell delen. Ellen stitcher motiver fra Ålesund på Hexagoner og har med stoffer i grå og svarte toner. Virkelig nydelig arbeid.

Siw fikk vist frem litt nyheter og inspirerte til å sy "pop opp" beholdere. De var stilige og lette å sy.

Abby og Quiltegården stilte også med butikk, med flotte høstens nyheter.

Det ble kaffe og et kakestykke til alle.

Vi takker alle for oppmøtet og nevner at vi jobber med å skaffe lokale til neste møte.


Tekst: Hanne-Kristine Ludvigsen

Bilder: Ida Kvisvik Rosenlund
Ingen kommentarer: