9. mars 2024

Referat medlemsmøte 6.mars 2024

 

Det kom 97 medlemmer og 15 gjester til quiltemøte denne fine vårkvelden. Gjestene kom fra Fosen Oppdal og Steinkjer.

Hege Løkken Hansen ønsket velkommen og informerte om kveldens program og om endringer i vårplanen.

Lørdag 9.mars: Nybegynnerkurs TQL v/Kirsten Harvey Sollie og Ann R Sætnan, Hovedbiblioteket kl 12-15. Samarbeid Trondheim Folkebibliotek.

Søndag 21. april TQL-stand på Finn-fram_fest i Trondheim spektrum kl 12-16-

Lørdag 15.juni : TQL»quilter i offentlighet”(QUIP,Quilt in Public day) pluss sycafe.

Kari Renolen fortalte historien om sitt quilteliv og hvordan hun jobber fra ide` til produkt. Hun har sydd mest uten mønster, brukt tradisjonelle blokker og satt de sammen på sin måte. Hun har deltatt i konkurranser og lager egne mønster. My Quilt drev hun sammen med Liv Storvik fra 2010 til 2017 og fortsatte som bidragsyter fram til 2021. Hun er også en flittig bidragsyter til Quiltemagasinet. Kari henter inspirasjon fra farger, former, mønstre og blokker. Hun syr ofte vesker og bruker mye gjenbruk.

Kari Renolen er å finne på Instagram.



Sølvi Alfnes hadde ansvar for sydamens hjørne og viste hvordan vi kunne sy sammen kvadrater i ulike størrelser og sette sammen til et teppe etter Lise Bergenes design.

Det ble levert inn hele 68 toalettmapper til damer og barn, 10 av dem med innhold fra Oppdal quiltelag!  Super dugnadsinnsats, og tusen takk til gjestene som leverte mange toalettmapper og tepper til aksjonene. Overskuddet av loddsalget ble kr 7940 som går direkte til innhold i toalettmapper til Krisesenteret i Trondheim. Sissel Borgh Svange og Siv Anita Skjevik har ansvar for supplering/innkjøp av innhold og toalettmappe levering. Anita Skjellanger leverer teppene til St Olavs hospital.

Det ble også levert inn og vist fram mange flotte tepper til Teppeaksjonen.

Gevinstene var fra Quiltegården.

Butikkene: Quiltegården og Kreative sting var tilstede med mange nyheter og til stor inspirasjon.

Vis og fortell med tema Harepus hadde mange bidrag fra stort til smått. Her var det mange ideer å hente. I tillegg ble det vist fram mange andre tepper.

Kaffekøen var til tider ekstra lang og vi var heldige og hadde fått utrolig mange bidrag til «noe til kaffen» denne gangen.

Takk til alle som leverte noe til kaffen: Hanne Fredriksli, Elin Damman, Ann Kristin Olsen, Magnhild Johanne Sandvei, Brit Hermstad, Ingeborg Opheim Anderssen, Ida Rosenlund, Lisbeth Holmeng, Marit Sjøbakk, Grete Sommervold Ståhl og Elna Wikmark Næss.

Takk til vertene: Elna Wikmark Næss og Chris Pedersen. Siemens- vert Ruth Krangsås.

Tusen takk til alle som bidrar til DUGNAD Toalettmapper (søm/økonomisk støtte) og Teppeaksjonen!


Referent Marte

Bilder May



 


Ingen kommentarer: