org.nr 988 756 237 og mottaker av Grasrotandel fra Norsk Tipping

Ros/Ris og ønsker sendes til post@trondheimquiltelag.no

6. april 2017

Referat fra medlemsmøte i TQL 5. april 2017

Referat fra møte i Trondheim Quiltelag
onsdag 5. april 2017
kl. 18:30 - 21:30 i Siemens-kantina, Bratsbergvegen 5


Leder Elin Gjølme Haugen ønsket velkommen. Det møtte 85 medlemmer og to gjester. Det kom også to nye medlemmer, noe vi setter stor pris på.

Hege Vinje viste needleturn applikasjonsteknikk i sydamens hjørne, og hadde med noen av sine nydelige arbeider. Hun hadde mange gode tips å gi, og mange interesserte samlet seg rundt henne.


Kveldens foredragsholder var Marianne Tverbakk fra Verdal
.
Hun fortalte om sitt arbeid med quilting over mange år, og hvordan arbeidet har utviklet seg over tid, både mht former, farger og metoder. Marianne bruker i dag applikasjonspapir som ikke fjernes fra arbeidet, og anbefalte dette. Hun startet med quilting i Bergen, hvor hun har bodd tidligere. I dag lager Marianne detaljerte applikasjoner, og hun viste frem flotte arbeider med ulike teknikker. Hun kom med flere gode tips, bl.a. å ikke legge arbeider på gulvet for å se, men heller henge de opp, da vi bedre kan betrakte helheten. Det har med måten øynene fungere på. Kurskomiteen v/Astrid Berg informerte om følgende planer fremover:
Sytreff i Siemenskantina:
Onsdag 24. mai fra kl 18:00 – 22:00.
Onsdag 20. September
Fredag og lørdag 27. og 28. oktober
Kurs:
Lørdag og søndag 11. og 12. November.
Kursgruppen starter nå arbeidet med å finne kursholdere. Påmelding vil skje via Trondheim Quiltelags facebookside.

Wenche Wolff Hatling viste fram et stort teppe som er avbildet i siste Quiltemagasinet. Hun oppfordret også til å bruke bomullsposer i stedet for plast.

Kveldens ”Vis og fortell” ble variert – svært mange fine produkter ble fremlagt og vist. Vi fikk se Ann Mari Duffys flotte teppe som vant førstepremie i tradisjonell klasse på NQFs årsmøte, og Siw fra Quiltegården gav henne en velfortjent bukett roser.  Månedens tema var ”Vesker med applikasjon”, og flere flotte vesker ble vist frem.
Quiltegården, og Abbys og Northern Quilt hadde butikker åpne på møtet med godt utvalg av stoffer. Møtet ble som vanlig avsluttet med åresalg og trekning av gevinster. Gevinstene var stoffgaver som TQL har fått, og påskeblomster.
Elin takket alle bidragsytere for en trivelig kveld.
 Vi ønsker alle en riktig god påske! Referent, Eva Østerås (sekretær)

Ingen kommentarer: