4. mai 2018

Referat fra medlemsmøtet TQL 6. mai 2018

Referat fra medlemsmøte i Trondheim Quiltelag
onsdag 6. mai 2018
i Siemens-kantina, Bratsbergvegen 5.

Leder Elin Gjølme Haugen ønsket velkommen til møte med tema ”Moderne Quilts”. Det møtte 103 personer, derav 6 gjester.
Kveldens foredragsholder var Mali Storli Engedal. Hun fortalte at hun har røtter i Storlidalen og kommer fra en familie med sterke håndverkstradisjoner. Hun startet å quilte i 1990 da hun dro til USA. Der fikk hun inspirasjon fra flere kilder, bl a Amish-quilts i Pennsylvania. Hun har spesialisert seg på  moderne quilter, som kjennetegnes av ensfargete stoffer, rene/friske farger, rette linjer og improvisasjon. Hun viste til Jacquie Gering som en motivator og inspirasjonskilde.
Mali er aktiv i facebookgruppa Scandinavian Modern Quilters og i organisasjonen  ”Modern Quilt Guild”,se 
www.themodernquiltguild.com
Hun fortalte om Quiltcon-arrangementer i USA, og gav mange tips om arbeid med moderne quilting. 








       Mali ivaretok ”sydamens hjørne”ved å vise teknikk med søm av sekskanter/hexagons. Hun viste mange eksempler på hvordan de settes sammen i ulike variasjoner. Hun tar gjerne utgangspunkt i stoffbiter på 2,5 x 2,5 ”, ofte i linstoff. Hun limer i hvert hjørne på baksiden og legger det på stoffet, så stryker hun det ned uten damp. Hun syr så i stoffet. Gode bilder av teknikken er å finne på Instagram, søk #modern hexie swap. 


Tema for show & tell var ”Moderne quilter”,men det ble også vist frem andre quilter. Det var stor variasjon og mye fint å se.

Elin informerte om aktivitetsplanen fremover. Det er utsendt invitasjoner og påmeldingsskjema til arrangementet på Lian restaurant
onsdag 6. juni kl 18:00. Så blir det buffet med masse god sommermat, loddsalg og litt underholdning.

Spurte om noen hadde lyst til å gå i borgertoget 17. mai under fanen til Trondheim quiltelag, men ingen meldte seg. 


Som vanlig var det åresalg og kaffe/te med kaker og frukt. Elin avsluttet møtet med å takke alle bidragsytere for innsatsen og oppmøtet.

Eva Østerås (sekretær)
Trondheim, 7. mai  2018. 
                 

Ingen kommentarer: