org.nr 988 756 237 og mottaker av Grasrotandel fra Norsk Tipping

Ros/Ris og ønsker sendes til post@trondheimquiltelag.no

10. januar 2020

Referat fra medlemsmøte i Trondheim Quiltelag 08.01.20

Referat fra medlemsmøte i Trondheim Quiltelag
onsdag 8. januar 2020
kl 19:00 - 21:30 i Siemenskantina, Bratsbergvegen 5.


Leder Eva Østerås ønsket velkommen. Det møtte 103 medlemmer og 2 gjester. Det ble servert kaffe, te, kaker og frukt. Det ble minnet om 4 ukersfristen til å varsle om saker som ønskes behandlet på årsmøtet 5. februar.

Kirsti Hatlem hadde "Sydamens hjørne", og viste frem hvordan vi kan sy små brikker til bruk under glass og krus ved hjelp av Japansk bretteteknikk. Hun viste og forklarte flere ulike varianter.

Kveldens foredrag ble holdt av "vår egen" Ann-Mari Duffy. Hun hadde med seg mange flotte tepper og historier rundt dem. Hun viste bilder på prosjektor og hadde en "hel quilte vegg" av tepper og mindre prosjekter. Hun syr også vesker, taolettmapper, myntpunger m.m. disse ble sendt rundt i lokalet så alle skulle få se og kjenne på.
Vi er imponert av en fantastisk produksjon og kunnskap om faget, stoffer om mønster.
Vi fikk også gjensyn med hennes bidrag til Quilteforbundets medlemskonkurranser.

 Etterpå hadde vi "vis og fortell" med tema: Gjenbruk i quilten. Her ble det vist frem både vesker, løpere, store og små prosjekter.

Anne-Donia har sydd et jubileumsteppe i gave til 3T med gjenbruk av flere treningsplagg i mange sterke farger.
Sølvi Mariann Eriksen har sydd et flott, stort teppe etter ide fra teppe: "Sweet Sunday" (Pinterest). Hun har sammen med Ann-Mari Duffy besøkt flere gjenbruksbutikker og kjøpt duker, bluser og annet gjenbruksstoff med broderier, blonder og flotte farger. Mange biter er blitt satt sammen og blitt mange heksagonblokker.Møtet ble avsluttet med åresalg og trekning av gevinster. Gevinstene ble gitt av Quiltegården. Stor takk til henne for de flotte gevinstene. Takk til vertene som stilte opp på kort varsel pga sykdom og takk til kakebakerne og fruktfat.

Referent: Hanne-Kristine Ludvigsen
Bilder: Ida Kvisvik Rosenlund

Ingen kommentarer: