9. september 2024

Referat medlemsmøte 4.september

 

81 ivrige quiltedamer møtte opp til høstens første møte på en vakker og varm kveld.

Sissel Adde fra SiaS design holdt foredrag om hvordan vi kan designe egne quiltejakker. Hun viste fram bilder fra ulike quiltede jakker som for øvrig også er populære for tiden. Hun hadde også med noen testjakker som ble vist fram. Sissel har laget et mønster for qulitelaget som hun solgte etter foredraget. Leder i laget, Hege Løkken Hansen, oppfordret medlemmene til å sy jakker til bruk på Norsk Quiltetreff i Trondheim til våren. Mange kjøpte mønster, så det blir spennende å se framover.

Sissel tar med mønster på oktobermøtet for salg. Hun kan også sende ut på forespørsel, men da kommer porto i tillegg.



Ingeborg Opheim Anderssen hadde ansvar for Sydamens hjørne. Hun viste hvordan vi kan sy store tepper på underlag FPP (Foundation Paper Piecing). Hun har sydd en stor elefant etter mønster fra Violet Craft.

Hege Løkken Hansen informerte om høstens program og om kurshelga. Informasjon om kurshelga er sendt på e-post til alle medlemmene. Påmelding starter 10.september og avsluttes 22.september. Da vil styret avgjøre om vi har nok påmeldinger til å gjennomføre kursene som planlagt. Det er bare mulig å melde seg på et kurs per dag, eventuelt velge syrom en av dagene. Det er mulig å kjøpe lunsj begge dager.

Styret har valgt Kirsti Hatlems design (fra utfordringen på sommerfesten) som utgangspunkt for lotteriteppe. Instruksjon til medlemmene sendes ut i midten av september. Innlevering av blokker i løpet av oktober. Alle kan delta!

Quiltegården og Kreative sting stilte opp med butikk til inspirasjon og glede for medlemmene. Her var det mange fristelser!

Gevinstene var fra Kreative Sting.

Vis og fortell hadde tema FPP, sying på underlag og det var mange som viste fram sine tepper.



Det ble også vist fram mange andre produkter som medlemmene har sydd i løpet av sommeren.

Det ble levert inn mange tepper, som også ble vist fram, til teppeaksjonen. Når teppene blir levert på sykehuset blir det tatt bilder av alle. Se på bloggen Tepper til St Olav.

 

Takk til alle som bidrog til gjennomføring av møtet!

Vert: Guri Opland Solem

Kakebakere: Kirsten Harvey Sollie, Eva Aagesen, Ann Karin Sjaastad, Bente Reitan Skjevik og Ann Sætnan.

 Butikkene: Quiltegården og Kreative sting

 

Referent: Marte

Ingen kommentarer: