15. juli 2011

invitasjon sendt medlemmene pr epost 15.07.11;

Trondheim Quiltelag inviterer sine medlemmer til kurshelg lørdag 22. og søndag 23.oktober 2011 på Brundalen v.g.s.

Begge dager kl 10.00 – kl 16.30 – inkl felles lunch

Bindende påmelding til Heidi Mesteig på hmesteig@getmail.no innen 10.september. Dere får e-post før 15.september om dere har fått plass – og med betalingsfrist 30.september.

Styret vil stille med utstyr til nødvendige strykestasjoner og skjærematter. Kniver må dere ha med selv

Kursprogrammet er slik;

Kurs A; - avlyst 15.09.11

Julekurs med Bente Vinsnes

Vi syr duk/juletreteppe med diamanter og andre (jule)ting etter eget ønske ved bruk av symaskin. Ta med ass. (jule)stoffer og symaskin samt vanlige sysaker. Kurset egner seg både for nybegynnere og de som har sydd en del før.

12-timers kurs, dvs lørdag og søndag – kr 500 + kr 100 til 2 lunche

Kurs B;

avlyst 15.09.11

Håndsøm over papp (English paper-piecing) med TQL-medlem Unni Kirknes. (se http://www.paperpieces.com/index.html for inspirasjon!)

Man syr det man ønsker, Unni viser enkle teknikker, også applikasjon av delene. De som ønsker å sy en liten brikke for å håndquilte den dagen etterpå skal kunne få til det

6-timers kurs på lørdag – kr 300 + kr 50 til lunch

Kurs C; avlyst 15.09.11

Håndquiltekurs med TQL-medlem Unni Kirknes.

Hun lærer bort håndquiltingens edle kunst – med og uten ramme. Deltakerne må ha med et lite arbeid de ønsker å quilte, alternativt et helt stykke lyst stoff med vatt og bakstykke som kan quiltes. (minimum putestørrelse). Ha med tegneutstyr til å markere quiltemotiv (ikke permanent)

6-timers kurs på søndag – kr 300 + kr 50 til lunch

Kurs D; avlyst 15.09.11

Stichery med Wenche Wolf Hatling fra Northern Quilt.

Dette kurset er lagt opp med både farging av motiv og Stichery.

Wenche vil ha med en pakke med det dere trenger av stoff, god sticheryvatt og tråd som kan kjøpes på stedet.

6-timers kurs på lørdag – kr 500 + kr 50 til lunch

Kurs E;

Håndssøm med Wenche Wolf Hatling fra Northern Quilt.

Wenche beskriver kurset slik;”Håndsømskurs a la Jinny Beyer"

Vil du lære deg å sy for hånd, på amerikansk? Man syr "på streken" eller fra "punkt til punkt", uten hjelp av pappmaler.

Vi fokuserer på en god håndsømsteknikk, spesiellt "hvordan holde nåler riktig" og viser deg hvordan man beregner sømmonn. Vi viser deg også hvordan du enkelt kutter lapper fra en mal-linjal, og snakker om tråd og nåler. Med denne teknikken kan du sy alle former og lapper sammen, raskt

& greit.

Utstyr du behøver: Stoffer, saks, korte nåler for håndsøm, tråd, et godt fingerbøll. Butikken Northern Quilts vil være tilstede og er det noe du mangler, så fikser hun det!)

3-timers kurs søndag kl 10 - kl 13 (max 8 pers) kr 300

Kurs F; - avlyst 15.09.11

Håndsøm med Wenche Wolff Hatling – samme som kurs G

3-timers kurs søndag kl 13.30 – kl 16.30 (max 8 pers) kr 300

Kurs G;

YR – et kurs i bruk av spesielle linjaler med Kari Melsom.

Kari (http://www.lappverket.no/) kurser deltakerne i bruk av nye linjaler fra Omnigrid som ser ”rare” ut, men som forenkler en quilters hverdag når det skal syes kvadrater og trekanter.

Se http://www.creativegridsusa.com/categories.cfm?catid=6 - hun tar for seg de som heter 90 gr. Quarter Square Triangle, 45 gr. Half Square Triangle, Trapezoid, 60 gr. Equilateral Triangle. De tre første kan kombineres med hverandre, den likesidede trekanten står for seg selv.

Kari gir følgende beskrivelse av kurset;

Dette er et kurs som er basert på 4 linjaler fra Creative Grid.

De er alle basert på stoffremser på 2 1/2", samme bredde som f.eks "Jelly

Rolls". Detbetyr at man kan bruke "jelly rolls" i disse prosjektene, eller du kan skjære striper av de stoffene du ønsker å bruke.

Linjalene går på hele og halve kvadrater og trapes, samt likesidet trekant. Linjalene kan brukes hver for seg, eller i kombinasjon med hverandre.

Selv ble jeg helt YR da jeg forsto at jeg kunne kombinere storblomstrete stoffer med f.eks "flying geese"

(flyvende gjess) sydd av hele og halve kvadrater. Raskt og lekkert!

Trapeset kan syes i rekker og bli til en flott fletteteknikk! Likesidet trekant kan bli til sirupsnipper i mange varianter, trær og fine sik-sak mønstere.

Mulighetene er virkelig mange, og ved hjelp av disse linjalene går det utrolig raskt å skjære!

Linjalene vil bli tatt inn av butikkene i Trondheim og vil også bli til salgs på kurshelgen.

15-timers kurs med 3 timer på fredag (kl 18 -21), og 6 timer lørdag og søndag – kr 1000 + kr 100 til 2 luncher

Kurs H; - avlyst 15.09.11

Omvendt applikasjon med Laila Skauge.

Det vil bli sydd en pompadur eller liten brikke med et sammensatt motiv med flere former for applikasjon, også ”blomsterstilker” med biastape. Alle får et kompendium som viser teknikkene. Det vil bli utarbeidet stoffpakker fra Quiltegården til dette kurset som kan kjøpes på stedet.

12-timers kurs lørdag og søndag – kr 500 + kr 100 til 2 luncher

Kurs I;

Veske/pungkurs med Karen Vamnes fra Veskedilla.no på Verdal.

Kursdeltakerne syr veske og/eller punger av hennes design. En må ha med stoff og symaskin, hun selger det som ellers trengs forøvrig. Se for øvrig hennes nettbutikk på www.veskedilla.no. Karen er i ferd med å designe et nytt veskemønster til dette kurset.

12-timers kurs lørdag og søndag – kr 750 + kr 100 til 2 luncher

----------------------/////---------------------

Dette er et omfattende kurstilbud – og vi håper de fleste finner noe interessant!

Dessverre kan vi ikke tilby kurs til alle våre 220 medlemmer – derfor må vi praktisere først-til-mølla-prinsippet. Dersom noen ønsker flere kurs er dette mulig, men kurs 2 tildeles først dersom det ønskede kurset ikke er fylt opp av andres 1.valg.

Prisene er beregnet til ”selvkost”, det betyr at TQL må få dekt inn lagets kostnader til kursholder/lokaliteter via kursavgiften – det er også årsaken til at tilreisende kurslærere er dyrere enn lokale.

Det vil bli laget felleslunch (brød og pålegg) samt at det vil bli fri tilgang på kaffe/te/kake for kr 50,- pr dag. Gi beskjed ved påmelding om evt allergi/intoleranse.

De kursholderne som driver butikk vil ha med noe for salg, i alle fall det som trengs for kursene. Quiltegården (sentrum og Heimdals-butikken) og R-SySteen inviteres til å være tilstede med butikk. Andre medlemmer med nettbutikk eller lignende kan også stille med butikk bare styret får beskjed først J

Denne invitasjonen går til alle medlemmene pr e-post i juli og med post til de som ikke har oppgitt e-postadresse. Kursprogrammet vil også bli lagt ut på bloggen. Når vi får bilder av modeller og nærmere avklaringer så vil dette bli lagt ut på bloggen fortløpende.

Påmelding gjøres på e-post til hmesteig@getmail.no. For de uten e-post kan påmelding skje pr SMS til Heidi på tlf 415 40 784.

Velkommen til kurshelg!

Ingen kommentarer: