org.nr 988 756 237 og mottaker av Grasrotandel fra Norsk Tipping

Ros/Ris og ønsker sendes til post@trondheimquiltelag.no

7. oktober 2018

Referat fra medlemsmøte i TQL 3. oktober 2018

Referat fra medlemsmøte i Trondheim Quiltelag
onsdag 3. oktober 2018
i Siemens-kantina, Bratsbergvegen 5.

Leder Elin Gjølme Haugen ønsket velkommen til oktobermøtet. Hun informerte om at det er noen ledige plasser på noen av kursene som blir arrangert 10. og 11. november på Lade. Det ble sendt rundt liste med oversikt over ledige plasser. Det er anledning til å invitere med noen som ikke er medlemmer i TQL.
Det møtte 85 medlemmer, av disse kom det to nye medlemmer.

Stasjon 1: Anne Mette Snustad sydde apekatterDisse herlige apekattene ble sydd etter inspirasjon fra Tildaboken ”Sy til barn” av Tone Finnanger. Anne Mette viste hvordan man går frem.
Det var flere som benyttet anledningen til å få hjelp. 


Stasjon 2: Abby demonstrerte Scan and Cut-maskin 
 
Det ble vist hvordan man kan bruke maskinen ScanNCut til å scanne og skjære ut figurer. Den er designet for de som jobber med utklipp fra bilder, tegninger, skisser scrapbooking, quilting, applikering eller maskinbroderi. Man kan skjære ut mønstre og motiver i alle mulige materialer; fra stoff, papir, skinn og plast. 


Stasjon 3: Astrid Berg laget quiltefuglerAstrid viste hvordan de flotte fuglene lages, og det var anledning til å prøve selv, noe flere benyttet seg av. Stasjon 4: Siw viste papirsøm 
Siw brukte Cake Mix Receipe som hjelp til å sy deler av en blokk raskt og  nøyaktig. Man kan sy flere av de tradisjonelle blokkene, samt sette sammen deler og bygge opp egne. Det var anledning til å prøve selv. 
Man kan med fordel bruke Layercake til slik søm. 


Tema for show & tell var ”Trekanter”  og det ble vist frem Det ble delt ut åre til de som deltok. Etterpå ble det vist frem andre quilter, men ikke så mange denne gangen.  

Som vanlig var det åresalg og kaffe/te med kaker og frukt.
Styret er takknemlig for at medlemmene stiller opp som verter og kakebakere. TQL er avhengig av alles innsats for at laget og møtene skal fungere bra.

Eva Østerås (sekretær)
Trondheim, 7. oktober  2018. 
                 

Ingen kommentarer: