26. oktober 2022

Invitasjon til medlemsmøte 2.11.22

 Invitasjon til medlemsmøte i Trondheim Quiltelag

Onsdag 2. November 2022

kl 19:00 - 21:30 i Siemens-kantina, Bratsbergvegen 5

Dørene åpnes kl. 18:30.


Vi ønsker velkommen til Novembermøtet og foredrag med Kari Steihaug." Potetbøtta og parfymen- og veien dit."

I Kari Steihaugs kunst får det oversette spille hovedrollen. Det som er blitt satt til side, det ufullendte og det
slitte, blir omsorgsfullt gitt en plass i lyset.
 Blant materialene Steihaug jobber med, er utslitte ullplagg, falmede gardiner, avlagte ullpledd, uferdige strikketøy eller glassbiter funnet på stranden. Hun tar dem opp, eller henter dem frem, arkiverer dem og setter dem i nye sammenhenger. Ved å omfavne det uperfekte blir arbeidene en motvekt til vår tids galopperende forbrukskultur.

Steihaug bruker teknikker som strikking, stopping, tufting og hekling, hun rekker opp plagg, tegner eller skriver med tråden og lar den bukte seg i nye retninger. I arbeidene hennes får funnet materiale ny verdi og utvidet betydning. Det blir tydelig for oss at dette materialet bærer på mangslungne fortellinger om levd liv: om kjærlighet, tap og lidenskap. Kanskje forteller det om troen på en ny begynnelse, et brått skifte i livet eller ønsket om å holde noen varm. Arbeidene åpner opp rom vi kan fordype oss i, de fremkaller assosiasjoner og minner. De gjør at tiden åpner seg; at vi husker ting vi hadde glemt. Steihaugs blikk på det som gjerne regnes som verdiløst i vår kultur, smitter over på oss; hun får oss til å se med nye øyne på det som er rundt oss i hverdagen.

Vi oppfordrer dere som har sydd toalettmapper til "Søstre for Søstre" til å ta med disse på novembermøte. Toalettmapper kan også leveres på januarmøte. Vi oppfordrer andre medlemmer til å bidra økonomisk/kjøpe lodd. Innholdet i en toalettmappe koster 200 kroner,


Vis og fortell:

Tema er kuvertbrikker. De som viser frem et produkt innen dette temaet, får en åre. 

Som vanlig blir det åresalg . Kveldens gevinster er fra Quiltegården.

Det blir ordnet med et bord til gi bort/selge syrelaterte produkter.

Det blir servering av kaffe/te med noe til. Disse bidrar med noe å bite i:Ann-Mari Duffy, Wenche Øverland, Sølvi Eriksen, Katrine G Olsen, Siw Svanem og Heidi Mesteig. Styret ordner med frukt.

Ingeborg Opheim Anderssen stiller som vert, men vi trenger 1 vert til. Send melding til May 91760164 hvis du kan bidra.

Velkommen ✂️🧵🪡
Hilsen styret.

  Husk navneskilt

Hold deg oppdatert om Trondheim Quiltelag på Facebooksiden

Ingen kommentarer: